De ce Tip de Casa de Marcat aveti Nevoie?


Daca intentionati sa dezvoltati o afacere ce necesita o casa de marcat, trebuie cu siguranta sa stiti cate ceva despre aceste aparate ce va ajuta sa va mentineti activictatea fiscala in limite legale. Astfel primul pas este sa achizitionati o casa de marcat de la furnizori autorizati impreuna cu softul de functionare avizat. Urmeaza apoi sa o fiscalizati, proces ce necesita ca dumneavoastra sa prezentati diverse acte si osa obtineti diverse avize din partea autoritatilor. Ceea ce trebuie insa sa stiti inainte de achizitionarea unei case de marcat este ca acestea se impart in trei categorii:
  • Case de marcat electronice cu structura inchisa, izolate. Acestea functioneaza izolat, au un hardware dedicat, o baza de date proprie si un set fix de functii ceea ce insemna ca nu se poate conecta la un calculator. Programul de aplicatie sipanoul de control se afla intr-o memorie proprie, iar modulul fiscal este integrat in hardware-ul propriu.
  • Case de marcat electronice cu structura inchisa, conectate la calculator. Fata de cele izolate aceste case de marcat dispun de posibilitatera de a fi conectate la un calculator, fapt care va poate ajuta daca desfasurati o activitate economica ceva mai complexa. Interfata ce va ajuta sa concectati casa de marcat la un calculator are un set limitat de comenzi de modificare, citire a bazei de date interne si emitere a bonurilor fiscale sau a rapoartelor necesare.
  • Case de marcat electronice computerizate. Ele au la baza o structura standard de calculator la care se adauga o placa fiscala ce contine hardware-ul, modulul fiscal si un program de control. Acest fapt va poate usura cu mult activitatea fiscala si inregistrarea produselor.
In functie de activitatea de comert pe care urmeaza sa o desfasurati aveti de ales una dintre variantele de mai sus de case de marcat. In privinta modelelor potrivite va pot sfatui consilierii de care dispun firmele ce comercializeaza astfel de aparate fiscale. Ei va pot face recomandari astfel incat sa nu cheltuiti pe o casa de marcat mai mult decat ar fi nevoie. Deasemenea multe dintre aceste firma pun la dispozitie si un scurt training privind utilizarea caselor de marcat achizitionate, astfel incat sa va usureze treaba si sa va puteti incepe afacerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu