De ce Tip de Casa de Marcat aveti Nevoie?


Daca intentionati sa dezvoltati o afacere ce necesita o casa de marcat, trebuie cu siguranta sa stiti cate ceva despre aceste aparate ce va ajuta sa va mentineti activictatea fiscala in limite legale. Astfel primul pas este sa achizitionati o casa de marcat de la furnizori autorizati impreuna cu softul de functionare avizat. Urmeaza apoi sa o fiscalizati, proces ce necesita ca dumneavoastra sa prezentati diverse acte si osa obtineti diverse avize din partea autoritatilor. Ceea ce trebuie insa sa stiti inainte de achizitionarea unei case de marcat este ca acestea se impart in trei categorii:
  • Case de marcat electronice cu structura inchisa, izolate. Acestea functioneaza izolat, au un hardware dedicat, o baza de date proprie si un set fix de functii ceea ce insemna ca nu se poate conecta la un calculator. Programul de aplicatie sipanoul de control se afla intr-o memorie proprie, iar modulul fiscal este integrat in hardware-ul propriu.
  • Case de marcat electronice cu structura inchisa, conectate la calculator. Fata de cele izolate aceste case de marcat dispun de posibilitatera de a fi conectate la un calculator, fapt care va poate ajuta daca desfasurati o activitate economica ceva mai complexa. Interfata ce va ajuta sa concectati casa de marcat la un calculator are un set limitat de comenzi de modificare, citire a bazei de date interne si emitere a bonurilor fiscale sau a rapoartelor necesare.
  • Case de marcat electronice computerizate. Ele au la baza o structura standard de calculator la care se adauga o placa fiscala ce contine hardware-ul, modulul fiscal si un program de control. Acest fapt va poate usura cu mult activitatea fiscala si inregistrarea produselor.
In functie de activitatea de comert pe care urmeaza sa o desfasurati aveti de ales una dintre variantele de mai sus de case de marcat. In privinta modelelor potrivite va pot sfatui consilierii de care dispun firmele ce comercializeaza astfel de aparate fiscale. Ei va pot face recomandari astfel incat sa nu cheltuiti pe o casa de marcat mai mult decat ar fi nevoie. Deasemenea multe dintre aceste firma pun la dispozitie si un scurt training privind utilizarea caselor de marcat achizitionate, astfel incat sa va usureze treaba si sa va puteti incepe afacerea.

Comunicarea de Campanie


Oare trebuie sa învatam cum sa împartim pliante? Cum sa îi aparam pe “superiori” pe canalele media cu tot felul de comentarii misogine si tot felul de porecle armonizate cu programele partidelor? Si de ce vorbim de campanii si nu de viziune, personalitate, proiecte care sa înlature unii politicieni? Si chiar îi rog pe cititorii mei (membri) sa nu vina cu replici de genul: “Dar tu când intri într-un partid?”, “Tu de ce nu faci politica?” Mai sa fie! Chiar asa stau lucrurile? Ma supara ca batem pasul pe loc cu aceleasi misogine tipologii de proiecte, care va spun sigur nu au scopul de a scoate în evidenta adevaratele persoane care pot face politica. Mai spun înca odata, politica! Stie cineva ca Tratatul de la Lisabona propune “Initiativa Cetateneasca Europeana”? Dan Luca ne vorbeste într-un sumar despre articolul 11 al Tratatului. 

Pentru o mai buna implicare a cetatenilor europeni în deciziile luate de institutiile UE, avem la dispozitie sa ne pronuntam în privinta unor probleme direct prin strângere de semnaturi. Este o forma de reprezentare directa si de o democratie mai consolidata. Cine este interesat poate afla mai multe de pe site-ul Euractiv.com. Din partea mea vin cu o propunere, un interviu cu Amy Chua despre diferentele culturale si cum cei din Vest, în comparatie cu parintii asiatici (exemplul chinezilor) se ocupa de educatia copiilor. Pentru final, de ce vorbim atât de mult despre Revolutie si revolutionari? De ce se scriu atât de multe carti despre oamenii rai din ’89 si ce s-a întâmplat cu adevarat atunci? Cu ce ne salveaza toate astea de la ceea ce am devenit dupa anul 1989? Unde sunt cei vinovati si judecati? Cu siguranta acum avem un Brand, Brand-ul Revolutiei. Pentru cine este vândut? Va las pe voi sa decideti.